Sparetips · Uncategorized

5 Ting vi ikke køber

Man kan spare mange penge på hverdags budgettet ved at finde alternativer eller ved helt at lære at leve uden. Mange ting, som andre køber ind til husholdningen køber vi ikke, ikke fordi vi ikke har råd, men vi mangler dem ikke, enten har vi ikke det behov, vi har fundet et alternativ eller vi har fundet en måde hvorpå vi selv kan fremstille det.

 1. Håndsæbe. Okay vi ligger hårdt ud med hygiejnen. Dette er ikke et punkt hvor vi har fjernet behovet, men vi har erstattet den almindelige håndsæbe, med en lækker hjemmelavet en med urter. Læs mere her
 2. Bleer og bind. Nu har vi lagt hårdt ud, så vi tager en af de rigtig tunge hygiejne poster i en familie med småbørn. Vi bruger stofbleer og stofbind her hjemme. Man kan Købe mange flotte udgaver til en væsentlig mindre pris end 3 års forbrug af engangsbleer. Men man kan også vælge at sy bleerne selv af familiens aflagte tøj. Læs mere her og her.
 3. Spinat. Nu slapper vi lidt af igen. Vi køber ikke spinat eller lignende grønne blade til varme retter, vi har alligevel en krig med melder i køkkenhaven og de kan bruges i alle de retter vi bruger spinat i. Når vi ikke har melder, så har vi ofte bladbeder i haven, som også nemt erstatter spinat. Tilmed slipper vi for oxalsyren og retterne kan genopvarmes. Så her spare vi både på indkøb, madspil og bruger vores ukrudt fornuftigt når nu det alligevel er der.
 4. Barberskum. Daniel har ikke brug for barberskum, da han bruger trimmeren til at ordne skæget med.
 5. Frisør. Nu vi er ved det med trimmeren, så har Daniel ikke været til frisør siden vi brugte ca 250 kr på en trimmer. Jeg klipper hans hår og vores datters hår, mi hår får liv til at gro til det trænger til at blive klippet og så får jeg Daniel, min mor eller min søster til at klippe håret. En sjælden gang i mellem går jeg til frisør.

Hvad køber i ikke?

4 kommentarer til “5 Ting vi ikke køber

 1. Ligesom jer ikke sæbe, men laver det selv. Det er bare bedre 🙂
  Sofaer. Ja, helt alvorligt, de fylde og samler pletter og hundehår.
  Parfumer og deodoranter. Jeg kan ikke tåle dufte.
  Rasp, andre har knust. Jeg tørrer og knuser mit eget franskbrød.
  Ting, vi – næsten – ikke køber:
  Brød, sodavand og “convenience-mad”

  1. Der kan man bare se, der er jo mange ting jeg slet ikke kunne komme i anke om, fordi vi slet ikke har købt det i mange år. Parfume bruger vi slet slet ikke, det klør bare i næsen 🙂 Ja rasp, det ved jeg ikke hvornår jeg sidst har købt, der bliver brugt rugmel til f.eks stegte fisk og havregryn til desserter, ellers skal det da laves af det hjemmelavede brød, da vi er alt for forvente til “købebrød”. Sodavand køber vi ikke, så meget hellere få noget godt hjemmelavet saft.
   Men jeg må tilstå at sofaen den er jeg nu glad for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s